Behov av fasadmålning i Uppsala

En snygg fasad är inte bara viktig för att få nya boende i bostadsrättsföreningar. Genom att göra en fasadmålning i Uppsala skyddas fastigheten mot fukt.

Bostadsrättsföreningen hade haft några riktigt tuffa år och kämpade med att få det att gå ihop. Flera lägenheter stod tomma och nya ägare lyste med sin frånvaro. Något som även det gjorde att värdet på lägenheterna gick ner. Ingen bra situation för en bostadsrättsförening. De behövde göra något.

Ett extra möte sattes in där de skulle diskutera vad som kunde göras för att ändra denna negativa trend. Det var inte så att det var något fel på lägenheterna, tvärtom. Stambyte hade gjorts och nya fönster satts in. Något som skulle göra skillnad under kommande vintrar när det kom till elförbrukning. Förutom att det ökade värdet på fastigheten ytterligare. Det var något som en fasadmålning också skulle göra.

Dags för fasadmålning

Efter att ha diskuterat fram och tillbaka några timmar och brainstormat kom de fram till ett beslut. En viktig åtgärd för att göra boendet mer attraktivt var att måla husets fasad. Den var riktigt anskrämlig. Förutom att det förhoppningsvis skulle attrahera nya hyresgäster så var det viktigt för att skydda husen mot fukt.

Anna, en i styrelsen, fick uppgiften att kolla upp företag i Uppsala som jobbade med fasadmålning. Hon skulle be om offerter och boka in ett nytt möte då de kunde ta det slutgiltiga beslutet. Sagt och gjort, Anna fick uppgiften som hon gjorde med bravur. Redan två veckor senare hade ett nytt möte bokats in då de skulle ta beslut.

Supersnygg fasadmålning

De hade fått in fem olika offerter som de granskade tillsammans. Flera företag låg lika i kostnader medan ett var lite dyrare. Det dyrare alternativet gällde en firma som gjort mer än en fasadmålning i Uppsala som var riktigt bra. Anna hade hört sig för hos andra bostadsrättsföreningar som berättat att de anlitat den senare och blivit imponerade av hur effektivt företaget var.

Av den anledningen gick de på sin magkänsla och hyrde in en målarfirman som kunde börja kommande månad. Tiden gick snabbt och målarna satte igång. Det visade sig att de inte bara var snabba utan oerhört noggranna. Fasaden blev jättefin och huset såg helt nytt ut. Alla visste med det samma att det skulle göra skillnad. Är du på jakt efter en målare, kolla in fasadmålningiuppsala.se.

Publicerat den
Kategoriserat som Måleri