Fönsterrenovering Stockholm – vanliga frågor

Att renovera fönster snarare än att byta ut dem kan vara en riktigt bra idé. En fönsterrenovering i Stockholm bär en avsevärt mycket lägre kostnad – och ger ungefär samma effekt som nya fönster gör.

Det finns emellertid en massa om och men i den frågan också och här nedan ska vi titta lite närmare på detta ämne. Något som vi gör genom att svara på några vanligt förekommande frågor om fönsterrenovering. Vi hoppas att våra svar ger dig lite mer kunskap och en massa tips och råd.

Varför välja en fönsterrenovering i Stockholm?

Dels så handlar det om ett projekt som kostar betydligt mindre pengar än vad det kostar att köpa nya fönster. Dels så är det också ett alternativ som är bättre för miljön. Ser man till effekten av en fönsterrenovering i Stockholm så kan den – med rätt utförare – bli lika god som då man köper nya fönster. Är en fönsterrenovering ett alternativ så är det också att föredra i nio fall av tio.

Vilket företag ska jag välja för en fönsterrenovering?

Viktigt är att man som beställare tar sig tid att undersöka de alternativ som finns. Det finns skillnader i både pris och kvalitet. I och med att en fönsterrenovering i Stockholm också tar tid – i synnerhet om det handlar om renoveringar i större fastigheter och hos exempelvis en BRF – så måste man också säkerställa att företaget har kapacitet och att de kan hålla den överenskomna tidsplanen. En annan detalj gäller totalentreprenad som alltid är att föredra. Var noga med att kolla referenser, se över erfarenhet och kolla upp exempelvis certifieringar och behörighet.

Hur kan en fönsterrenovering i Stockholm vara en investering?

Har du problem med höga kostnader för uppvärmning så är det också troligt att du har ett läckage någonstans. Inte sällan så handlar det om dina fönster. Vid en fönsterrenovering tätar man till alla springor och man kan även byta ut glas för att få bättre förutsättningar. U-värdet kan sänkas även på äldre, befintliga fönster. Utöver detta så blir även en fönsterrenovering en investering rent estetisk.