Förvandla ditt rum med ny färg eller tapet

Att förnya ett rum behöver inte innebära en omfattande renovering. Ibland räcker det med en enkel förändring, som att addera en ny färg eller en spännande tapet på väggen. Denna enkla åtgärd kan ge en dramatisk förändring och lyfta hela rummets atmosfär. 

Med det enorma utbudet av färger och tapeter som finns tillgängligt på marknaden, kan det dock vara överväldigande att göra ett val. Här delar vi med oss av några viktiga överväganden för att hjälpa dig ta det rätta beslutet.

Följande trender med färger och tapeter

Såväl färger som tapeter följer olika trender som förändras över tid. Idag finns det ett brett utbud av designtapeter och designfärger som förändras varje säsong. Men, precis som mode, kan trender komma och gå. Om du inte vill genomföra en renovering varje år, kan det vara klokt att välja en stil eller en färg som du kan trivas med över en längre period. Ett användbart tillvägagångssätt är att inspireras av inredningstidningar och att utforska alternativ på nätet. Det är dock viktigt att du ger dig själv tid för att undvika att bli förhastad av de senaste trenderna. Att samla bilder, tapetprover och färgprover på en moodboard kan vara till stor hjälp. Genom att göra detta kan du dagligen reflektera över dina val av färg och tapet tills det blir klart vilken riktning du vill gå åt.

I dagens läge är det vanligt att söka hjälp från professionella målerifirmor när det är dags att måla om eller tapetsera hemma. Detta underlättas även av rot-avdraget, vilket gör att kostnaderna inte behöver vara höga. Även om detta är fallet kan det vara en bra idé att begära offerter från flera olika målare i Stockholm för att jämföra priser och tjänster. Kanske har du även vänner eller bekanta som nyligen genomfört renoveringar och kan rekommendera pålitliga målerifirmor? Att få personliga rekommendationer är oftast det bästa sättet att hitta en pålitlig målare, men du kan också be om referenser från tidigare kunder för att säkerställa kvaliteten på arbetet.

Publicerat den
Kategoriserat som Måleri