Kan det vara överkurs att ha en arbetsbänk i stål även om det är tunga grejer?

Att grejerna står stabilt när man jobbar är en självklarhet men en arbetsbänk i stål gör det orubbligt och tryggt, inget faller på tårna när det går att ändra bänken och anpassa efter behov.

Tunga grejer är sköna att jobba med. Man vet var man har dem och de glider inte iväg. Har man ställt ner dem vet man att de står kvar där de ska vara. Grejen är att man måste ha en stabil yta som ändå är behaglig att ställa dem på. En arbetsbänk i stål låter tungt men om den är välgjord och anpassad för uppgiften så ger den en trygghet och bekvämlighet som gör jobbet lättare.

En arbetsbänk i stål står där den står men är flexibel om den utrustas på rätt sätt

En arbetsbänk som är stabil måste gå att bygga på med moduler för att anpassa till olika situationer. Just för att den är så tung behöver den stå kvar och ha en yta som inte slits ner, utan tål hård belastning, kemikalier och vassa kanter utan att repas eller få bucklor.

Till arbetsbänken måste alla verktyg kunna finnas inom bekvämt räckhåll. Moduler ska vara lätta att bygga på för att ge en välutrustad verktygsbänk med skåp och tavlor för förvaring. Det gäller ju att planera för en så ergonomiskt riktig miljö som möjligt och skapa en arbetsplats med hög effektivitet och arbetsglädje. Den skall ju tåla slitage under många år.