När ska man utföra golvslipning i Stockholm?

Golvslipning utförs helst på ett trägolv som är inlagt i en byggnad i Stockholm. Med rätt teknik och kunskap kommer underlaget att vinna på att bli slipat.

Du kanske tror att det bara är trägolv som går att slipa men faktum är att det även går bra att köra lite försiktigt med en slipmaskin över ett vinylgolv. Vinyl är en ny och mycket mer modern version av det som förut kallades för PVC-golv.

Denna nya variant på syntetiska golv är mycket mjukare än ett vanligt linoleumgolv. Det gör också att det är mycket mer känsligt för repor. Till deras fördelar hör är det lätt att underhålla dessa golv av vinyl och de går att slipa, vilket gör dem ännu mer härdiga.

Golvslipning av trägolv i Stockholm

Det går att använda sig av golvslipning om man vill förnya sitt trägolv. Har du ett golv av gediget trä kan du mer eller mindre slipa så många gånger du vill. Det finns alltid möjlighet att slipa ett golv så länge det finns några millimeter kvar.

Ett golv som inte är av gediget trä kan man också slipa men får vara lite aktsam. Är det till exempel ett parkettgolv blir det förstört om man slipar förbi det översta lagret av rent trä. Håller du bara koll på hur mycket trä du har kvar ska det dock inte vara några problem.

Golvslipning kan vara dammfri i Stockholm

Det är inte längre ett överhängande problem med det damm som uppkommer vid en golvslipning. Förr var det ett elände men det har skett en stor förändring på marknaden när det gäller slipmaskiner. Speciellt bra för alla som bor i Stockholm där det finns många gamla trägolv.

Det finns de slipmaskiner som tar hand om dammet i samma ögonblick det frigörs. På så sätt kan en duktig och erfaren golvslipare erbjuda dammfri slipning av dina golv. Ett steg närmare en enkel vardag.

Publicerat den
Kategoriserat som Golv