Ska du göra en trapphusrenovering i Stockholm?

Glöm inte bort att ge trapphuset lite kärlek. Det är trots allt en säker plats för de boende. Med en trapphusrenovering i Stockholm blir det tryggare.

Erik var en hårt arbetande ung man. Han hade arbetat hårt i hela sitt liv och hade länge haft en och samma dröm. Han ville bli fastighetsägare. Han tyckte att det kändes roligt och dessutom trodde han att han skulle bli en bra hyresvärd. När äntligen den stora dagen kom att han kunde köpa en fastighet så var det inte något jätteflashigt. Han köpte en äldre fastighet med stor potential.

Där fanns redan några hyresgäster i den, men även en del tomma lägenheter. Givetvis skulle de gamla få bo kvar och alla skulle få ta del av den renovering han skulle göra. Alla lägenheterna behövde en uppfräschning och det gjorde även trapphuset. Han anlitade företag för att ta hjälp med renoveringen av fastigheten, det behövdes göras proffsigt och rätt redan från början.

Smarta och säkra lösningar med trapphusrenovering

Trapphuset idag var inte något att hurra över. Golvet hade otroligt mycket sprickor i sig och väggarna hade tappat sin färg. För att inte tala om dörrarna. De var äldre trädörrar, med förvisso ett lås i sig. Men de var i så dåligt skick att det var enkelt att bara bryta upp dörrarna. Några fönster fanns det inte heller i trapphuset och belysningen var under all kritik, så det var mycket att göra.

Erik ville byta ut båda dörrarna till något helt annat. Det skulle komma nya och säkrare dörrar till fastigheten och de skulle skrota nycklarna, istället skulle de använda sig av ett system med elektroniska taggar. Det skulle även in med ett ordentligt brandsystem som såg till att bränder skulle ha det väldigt svårt att sprida sig. Det skulle göras betydligt mycket tryggare än vad det var idag.

Populärare bostad efter en trapphusrenovering

Fastigheten som Erik köpte låg i en relativt populär del av Stockholm. Han antog att anledningen till att allt inte var uthyrt var på grund av skicket på fastigheten, det var förståeligt, han hade själv inte velat bo i den så som den såg ut. Men med denna trapphusrenovering som gjordes så kändes det verkligen som ett helt nytt ställe. Det gjorde också att fler blev intresserade av lägenheterna.

Det var inte bara säkerheten som blev bättre när de renoverade trapphuset, utan det var även det ytliga. Väggarna fick ny färg, golvet fixades till. Något som han la ned mycket tanke på var också belysningen i trapphuset. Som det var nu var det otroligt mörkt att gå där inne. Han ville att det skulle vara starka lampor som inte blev bländande. De skulle helt enkelt lysa upp i trapphuset väldigt bra.

Ta hjälp med totalentreprenad när det ska göras en trapphusrenovering

För Erik som hade många bollar i luften samtidigt så var det viktigt att det var ett bra företag som fixade med renoveringen av trapphuset. Han ville slippa ha kontakt och skriva kontrakt med flera olika företag. Helst så ville han anlita ett företag som erbjöd totalentreprenad att renovera trapphus. Det var just det han skulle göra, han ville ha det effektivt och så enkelt som möjligt.

Genom att anlita ett företag med totalentreprenad kunde ett och samma företag fixa med allt. De fixade med allt från att installera ett smart och säkert brandsystem, till säkrare dörrar och nyckelsystem. De skötte även allt förarbete och målning som behövdes för att fräscha upp väggarna. Behövde de hjälp av andra yrkesmän, så hade de goda kontakter med andra företag som kunde fixa just de delarna.