Stuckatur i taken lyfter hela Stockholm

Stuckatur förekommer i gamla hus i Stockholm. Nu verkar det bli lika populärt att smycka även de lite yngre taken. Detta gäller såklart bara inomhus.

Stuckatur är något som har förekommit i många år. Det är ett sätt att smycka innertaket och göra det lite vackrare. En del föredrar att dekorationsmåla tak men det är en svårare sak att göra. Stuckatur gjordes förr av gips men tack och lov går det även att få i lättare material nu för tiden.

Egentligen heter materialet kort och gott stuck. Innebörden är att det är en sammansättning av flera slags gips till en enda massa. När det är sammansatt så att det bildar vackra takrosetter har det fått namnet stuckatur. Det är det som används i dagligt tal till allt som har med stuck att göra i samband med inredning.

Med hjälp av några fina stuckaturer kan du förvandla ditt hem till något mycket vackert. Köp en lampa som passar in i stilen och anpassa inredningen för övrigt i det rum där du monterat upp en stuckatur. Då har du ett rum du kommer att vara nöjd med länge.

Stuckatur förskönar de flesta våningar i Stockholm

Med hjälp av något så enkelt som stuckatur kan du alltså försköna en våning och förvandla den till något helt annat än om du har ett tomt och innehållslöst tak. Men det stoppar inte där. Det finns gott om olika varianter på stuckatur som du kan fästa på andra ställen än i ditt tak.

Du kan köpa hem några olika varianter på prov för att experimentera lite innan du bestämmer dig för en av dessa modeller. Fäst bara upp en liten enkel variant av frigolit med lite häftmassa så ska du se att du får en helt annan bild av ditt tak än innan. Efter det kan du beställa vad du vill ha.

Att tillverka stuckatur kan göras på beställning så att du får exakt det du vill ha. Ju mer precis du är i din beställning desto lättare blir det. Ska du ha en specialbeställd stuckatur i Stockholm får du dock räkna med att det blir en helt annan kostnad än om du håller fast vid en enklare frigolit. Men ibland är det ju värt det. Läs mer om stuckatur på webbsida: stuckaturföretagstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg